Мъжът, заподозрян за убийството на трима души в църква в южния френски град Ница по-рано днес, е 21-годишен тунизиец, пристигнал в Европа само преди няколко седмици, съобщиха източници, близки до разследването, информира "Франс прес".

Заподозреният, идентифициран като Брахим Ауисауи, е слязъл в края на септември на италианския остров Лампедуза, където е бил поставен под карантина от властите заради коронавируса, преди да бъде освободен със заповед да напусне територията на Италия.

Той е пристигнал във Франция в началото на октомври, уточняват източниците.

Една жена обезглавена при терористична атака с трима загинали до базилика в Ница
Обновена

Една жена обезглавена при терористична атака с трима загинали до базилика в Ница

Предполагаемият извършител е задържан

Трима души бяха убити, включително една жена беше обезглавена, и няколко други бяха ранени при нападението в църквата Нотр-Дам.

Очевидци твърдят, че нападателят е крещял "Аллах Акбар" ("Бог е велик"), докато е извършвал нападението.

Днес бяха извършени още две атаки - една във Франция и една в Саудитска Арабия. В град Авиньон полицията застреля 33-годишен мъж, заплашил с пистолет минувачи на улица, но властите по-късно изключиха ислямистка следа, въпреки че първоначално се съобщаваше, че мъжът е крещял "Аллах акбар". Прокуратурата обяви, че мъжът е бил с психическо разстройство и е говорел несвързано. 

В саудитския град Джеда охранител беше намушкан с "остър инструмент" в консулството на Франция. Нападателят беше арестуван.   

Мъж, нападнал полицаи с нож и крещящ "Аллах акбар", застрелян в Авиньон

Мъж, нападнал полицаи с нож и крещящ "Аллах акбар", застрелян в Авиньон

Малко след терористичната атака в Ница