Терористичната организация „Ал - Кайда на Арабския полуостров" обмисля възможността за отравяне на продукти, използвани в американските кафенета и ресторанти, съобщава lenta.ru.

Според данните терористите обсъждат възможността за хранително отравяне с рицин и цианид. За това от американското разузнаване са научили преди няколко месеца.

След като са получили информацията, федералните агенции провели поредица от срещи с представители на сектора на хотелиерството и ресторантьорството, по време на които са обсъждани потенциални заплахи от отравяне.

На срещата е подчертана още веднъж необходимостта от стриктно спазване на всички правила за сигурност на доставките на продукти.

Според Министерството на вътрешната сигурност възможността на САЩ до този момент няма конкретни данни за подготвянето на подобен атентат.

Официалният представител на Министерството на националната сигурност - Шон Смит, успокои американците като поясни, че „Ал-Кайда на Арабския полуостров" не разполагат с необходимите сили и средства за организиране на такава атака.

 „Ал-Кайда на Арабския полуостров" е йеменско подразделение на терористичната организация "Ал-Кайда". Смята се, че тя е виновна за изпращането на взривни устройства на адресите на чикагски синагоги, които бяха заловени по летищата Великобритания и ОАЕ в края на октомври 2010 година.