Членовете на терористична клетка от чужди граждани, задържани по време на специална операция в Дагестан, са доставяли пари и оръжие на терористите, извършили нападението в "Крокус Сити Хол", а също така са подготвяли терористична атака в място за масово събиране на хора в Каспийск. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на ФСБ на Русия.

Установено е било, че задържаните бойци са били пряко замесени във финансирането и предоставянето на терористични средства на извършителите на нападението в концертната зала край Москва.

При проверката на местата, където са задържани престъпниците, са били открити автоматични оръжия, боеприпаси и самоделно взривно устройство, готово за употреба.

В неделя бе съобщено, че заподозрени престъпници са били блокирани от службите за сигурност в няколко апартамента в жилищни райони на областната столица Махачкала и един от най-големите градове в републиката - Каспийск.

Припомняме, че на 22 март в концертната зала "Крокус сити хол" в района на Красногорск край Москва имаше въоръжено нападение, което отне живота на поне 144 човека. Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за нападението.

Някои от атентаторите се оказаха таджикистански граждани. Таджикистан задържа девет души, заподозрени във връзки с масовата стрелба.

Русия осуетила терор в Ставрополския край

Русия осуетила терор в Ставрополския край

Трима граждани на една от централноазиатските страни са сред заподозрените