Американският сенатор Тим Скот обяви в неделя, че се оттегля от надпреварата за президент на САЩ, като каза, че избирателите са му дали ясно послание "не сега", съобщава АФП.

58-годишният сенаторът от Южна Каролина се надяваше да стане първият черен президент от Републиканската партия.

Той обаче зае шесто място сред републиканските първични кандидати с едва 2,5 процента от гласовете, според резултатите на RealClearPolitics от скорошни големи проучвания на общественото мнение.

"Преустановявам кампанията си. Мисля, че избирателите, които са най-забележителните хора на планетата, бяха наистина ясни, че ми казват: "Не сега, Тим", каза той пред Fox News.

Кандидат за президент: САЩ са заинтересовани от унищожението на руската армия

Кандидат за президент: САЩ са заинтересовани от унищожението на руската армия

Рецепта за ненамеса на НАТО

САЩ са заинтересовани от "унищожаването" на въоръжените сили на Русия, за да предотвратят необходимостта да изпращат свои войски за защита на страните от НАТО, заяви по-рано Скот.

На въпрос за увеличаване на военната помощ за Украйна, Скот направи предложение за "унищожаване, доколкото е възможно, руската армия".

"Изводът е, че първо трябва да постигнем ниво на отчетност, което позволява на американския народ да разбере къде са отишли ​​нашите ресурси и това е номер едно. Номер две, след като се погрижим за тази отговорност и отчетност, имаме възможността да погледнете "цялостната стратегия, която ще ни помогне да деградираме руската армия, докато използваме ресурсите си.

Честно казано, предпазването на нашите партньори от НАТО от руската армия е абсолютно критично", каза Тим Скот.

Според него "най-бързият начин" да избегнем риска от участие на американски войски във война за защита на страните от НАТО е "да унищожим, доколкото е възможно, руската армия".

Майк Пенс се оттегля от битката за Белия дом

Майк Пенс се оттегля от битката за Белия дом

Не набра достатъчно подкрепа по време на кампанията си

По-рано от битката за Белия дом се оттегли бившият вицепрезидент Майк Пенс. 

Фаворит остава Доналд Тръмп, въпреки многото дела срещу него.