Съобщенията, че бившият президент Доналд Тръмп е бил бесен след първите съобщени резултати от междинните избори в САЩ, не са верни. Това заяви той в сряда, в интервю за Fox News Digital.

Байдън за изборите за Конгреса: Голямата републиканска вълна все още не е факт

Байдън за изборите за Конгреса: Голямата републиканска вълна все още не е факт

Все още не са окончателни всички резултати

"Точно обратното е, настоя Тръмп. Хората, които подкрепих, се справиха много добре. Постигнах 98,6% на първичните избори и 216 на 19 на общите избори - това е невероятно."

Тръмп продължи да хвали няколко от кандидатите, които подкрепи, включително сенатора от Айова Чък Грасли и сенатора от Флорида Марко Рубио. Грасли и Рубио бяха считани за фаворити и преди Тръмп да ги подкрепи.

Тръмп се изказа положително и за д-р Мехмет Оз, който обаче загуби битката си за сенатор в щата Пенсилвания от лейтенант-губернатора Джон Фетерман. "Оз работи много усилено, но имаше сили срещу него", каза Тръмп. "Оз е страхотен човек. Той имаше много непоколебими сили срещу себе си." Запитан дали слабите резултати ще променят решението на Тръмп да обяви трети президентски избори следващия вторник, бившият президент посочи, че ще продължи напред с този план.

Надпреварата за Конгреса на САЩ е напрегната, но няма републиканска "червена вълна"

Надпреварата за Конгреса на САЩ е напрегната, но няма републиканска "червена вълна"

Десетки републикански кандидати повториха фалшивите твърдения на Тръмп, че загубата му от Байдън през 2020 г. е измама

"Постигнахме огромен успех. Защо ще се промени нещо?" каза Тръмп.

Припомняме, че демократът президент Джо Байдън възрази по-рано днес в изявление, че въпреки загубените места на демократите, все още резултатите не са окончателни навсякъде. По думите му, не може да се говори за огромна червена републиканска вълна. 

Въпреки това, според наблюдатели, ударът е сериозен и го очакват трудни години управление до края на мандата.