Доналд Тръмп и Хилари Клинтън започват решителния етап от битката за Белия дом на 8 ноември по същество с изравнени сили, като Тръмп води на Клинтън с 2% сред вероятните избиратели. Това показва ново социологическо допитване на CNN/ORC.

Кандидатът на републиканците Тръмп води на съперничката си от Демократическата партия, получавайки 45% срещу 43% за Клинтън, докато кандидатът на Либертарианската партия Гери Джонсън би бил подкрепен от 7 на сто от избирателите. Претендентът на Зелената партия Джил Стайн получава само 2% подкрепа от анкетираните.  

През последните два месеца различни сондажи даваха сериозна преднина ту на Клинтън (по-често), ту на Тръмп. Веднага след номинирането на Клинтън от конгреса на демократите тя поведе с 8 пункта преднина сред регистрираните гласоподаватели в началото на август. В течение на месеца обаче преднината на бившия държавен секретар се стопи, въпреки проблемите, които изпитваше милиардерът Тръмп, включително кадровите промени в предизборния му щаб, подкрепа за Клинтън от известни републиканци и критики срещу неговата стратегия при провеждането на кампанията.

Засега повечето избиратели все още очакват, че Клинтън ще е победител през ноември, а 59% смятат, че тя ще бъде тази, която получава 270 гласа в Електоралната колегия, докато 34 процента от респондентите смятат, че Тръмп има по-голям шанс да спечели.