Ако Елизабет Уорън се беше оттеглила от състезанието, то сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс щеше да спечели състезанието за номинацията на Демократическата партия за предстоящите президентски избори.

Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, коментирайки резултатите от Супер вторника от вота в Демократическата партия.

Джо Байдън отмъкна Мейн от Сандърс

Джо Байдън отмъкна Мейн от Сандърс

Люта битка в Демократическата партия за номинацията за Белия дом

Тръмп заяви, че избирателите, които гласуват за Уорън, биха подкрепили Сандърс, което би му позволило да изпревари бившия вицепрезидент Джо Байдън.

"Демократите по-скоро биха избрали Байдън като кандидат за президент, отколкото Сандърс", заяви Доналд Тръмп.

Супер Вторник: Байдън взима 402, а Сандърс - 314 делегати
Обновена

Супер Вторник: Байдън взима 402, а Сандърс - 314 делегати

Демократите в САЩ провеждат Супер Вторник

Говорейки пред "Фокс нюз", президентът на Съединените щати заяви, че неговият предшественик Барак Обама не е одобрил бившия си вицепрезидент Джо Байдън за президентската надпревара през 2020 г., защото не смята, че той има шанс да спечели.

"Уолстрийт” реагира положително на победите на Джо Байдън над Сандърс

"Уолстрийт” реагира положително на победите на Джо Байдън над Сандърс

25 минути след началото на търговията Dow Jones Industrial Average се качи с 1,7% до 26 357 пункта

Тръмп продължи да критикува демократите, че не са повдигнали въпроса за сина на Байдън - Хънтър по време на дебатите, обвинявайки опозицията, че е забранила да се говори по аферата. Президентът все пак обеща, че ще говори по въпроса по време на президентските дебати, ако Байдън спечели номинацията на Демократическата партия за президентските избори.