Търговията на акции на "Уолстрийт" стартира в сряда с повишение след силното представяне на бившия вицепрезидент Джо Байдън на супервторника, информира АФП.

25 минути след началото на търговията Dow Jones Industrial Average се качи с 1,7% до 26 357 пункта. В момента индексът е с 2,35% нагоре до 26 530 пункта.

Пазарите в САЩ тръгнаха нагоре след двудневния срив

Пазарите в САЩ тръгнаха нагоре след двудневния срив

Dow Jones Industrial Average е с 338 пункта (+1,22%) нагоре

S&P 500 се повиши с 1,98% до 3062 пункта, а Nasdaq Composite Index е нагоре с 1,70% до 8 833.

Анализатори посочват като вторичен фактор за нестабилността на пазарите през последните седмици политическия възход на Сандърс, а като основен фактор се посочва коронавирусът.

Тръмп обвини медиите за паниката с коронавируса и срива на пазарите

Тръмп обвини медиите за паниката с коронавируса и срива на пазарите

Фалшивите медии с нисък рейтинг MSDNC (Comcast) и CNN правят всичко възможно да представят коронавируса

След като понесе огромни загуби през миналата седмица, американската борса възстанови част в понеделник, но отново отчете спад във вторник на фона на скептицизъм, че извънредното решение на Федералния резерв да намали основните лихви заради вируса ще поощри икономическия растеж.

Описвайки се като "демократичен социалист", Сандърс се закани да наложи солидни данъци на богатите и радикално да измени здравеопазването на САЩ, ако стане президент на САЩ. Тези политики обезпокоиха инвеститорите и разклатиха пазарите в страната.

Вчера обаче Байдън излезе начело в битката в Демократическата партия за кандидат за президент на САЩ, след като спечели 10 от 14 щата. Четири щата отидоха в ръцете на Сандърс.

Тръмп: Усещам, че ще бъда преизбран и пазарите ще тръгнат стремглаво нагоре

Тръмп: Усещам, че ще бъда преизбран и пазарите ще тръгнат стремглаво нагоре

Той очаква пазарите да тръгнат нагоре, ако спечели президентските избори през ноември тази година

Днес шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди, че световният икономически растеж ще се забави до под 2,9 на сто от миналата година заради вируса.