Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърждава, че границата между Канада и САЩ ще бъде затворена "по взаимно съгласие" за несъществен трафик.

Тръмп, който разкри новината в "Туитър" коментира, че търговията няма да бъде засегната и предстоят повече подробности.

САЩ гони бежанци и чужденци, хванати да влизат незаконно от Мексико

САЩ гони бежанци и чужденци, хванати да влизат незаконно от Мексико

Пунктовете за влизане остават отворени за търговски трафик

Източници в Отава твърдят, че двете страни са водели преговори за ограничаване на пътуването в двете посоки през границата, без да ограничават най-важния поток от търговия между двете страни в момент, когато световната икономика е под силен натиск поради COVID-19 пандемията, съобщават кандаски медии.

Дискусиите са съсредоточени върху определяне, кои основни групи работници могат да бъдат освободени от рестрикции за преминаване на границите - група, която би могла да включва шофьори на камиони, членове на екипажа на авиокомпании и здравни работници, които живеят и работят на противоположните страни на границата.

В САЩ предупредиха за 20% безработица

В САЩ предупредиха за 20% безработица

Безработицата в САЩ за февруари е 3,5 на сто

Служители в кабинета на премиера Трюдо заявиха, че вероятно ще има и временно освобождаване от рстрикции за канадците, които зимуват в южните части на САЩ, за да им се даде време да се приберат.

Вицепремиерът Кристия Фрийланд коментира, че близо 200 000 души преминават границата между Канада и САЩ всеки ден и много от тях са от жизненоважно значение за здравето и икономическото благосъстояние на двете страни.

Американските индекси изгубиха повече от 5% при отварянето на борсата

Американските индекси изгубиха повече от 5% при отварянето на борсата

Dow industrial average падна с -1224 пункта