Президентът на САЩ Доналд Тръмп е възстановил на личния си адвокат сумата от 130 хил. долара, която е била платена на порноактриса, за да си мълчи дни преди президентските избори през 2016 година, че двамата са имали връзка през 2006 г.

Това обяви Руди Джулиани, един от адвокатите на Тръмп, което противоречи на предишни твърдения на президента, че не е знаел източника на парите.

По време на участие в предаване на телевизия Fox News Джулиани заяви, че парите за възстановяването на сумата на адвокат Майкъл Коен са били "насочени ... чрез адвокатската кантора и президентът ги изплати".

 Заплашвали порноактрисата Сторми Даниелс да мълчи за срещата ѝ с Тръмп

Заплашвали порноактрисата Сторми Даниелс да мълчи за срещата ѝ с Тръмп

130 000 долара за мълчанието ѝ…

Запитан дали Тръмп е знаел за споразумението, Джулиани коментирал: "Доколкото знам, той не знаеше подробности за него. Но той знаеше за общото споразумение, че Майкъл ще се погрижи за такива неща, както аз се грижа за такива неща за моите клиенти. Не ги натоварвам с всеки появил се проблем. Те са заети хора."

Коментарите на Джулиани са в очевидно противоречие с изявленията на Тръмп отпреди няколко седмици, когато той каза, че не е знаел за заплащането на порноактрисата Сторми Даниълс като част от споразумение за неразкриване на информация, подписано дни преди президентските избори. Джулиани по-късно е посочил пред "Уолстрийт джържнъл", че въпреки че Тръмп е възстановил 130-те хил. долара, Коен е уредил плащането за Даниълс без знанието на Тръмп по онова време.

Порноактриса съди Тръмп за сделката да си мълчи за връзката им

Порноактриса съди Тръмп за сделката да си мълчи за връзката им

Споразумението според нея било невалидно

Разкритиeто на Джулиани изглежда цели ограничаване на правните последици за президента. Но външни експерти подчертаха, че това повдига редица въпроси, включително дали парите представляват изплащане на неразкрит заем, или може да се разглежда като възстановяване на разходи за предизборна кампания.

Запитан на борда на президентския самолет "Еър форс уан" през миналия месец дали е знаел за плащането, Тръмп отсече: "Не." Той също така заяви, че не знаел защо Коен е направил плащането или откъде е взел парите.