Американският президент Доналд Тръмп изглежда потвърди, че е имал предвид Северна Корея през миналата седмица, когато той определи събиране на американски военачалници като "затишие пред буря".

В интервю за любимата си американска телевизия Fox News, Тръмп е бил попитан какво е имал предвид с тайнствената фраза, която подхрани тревогите, че САЩ и Северна Корея са по-близо до война.

"Не можем да оставим това да продължи. Просто не можем", подчерта Тръмп в отговор на въпроса, добавяйки, че Китай свършил много полезна работа в ситуацията. "Те прекъсват банковите операции със Северна Корея", посочил американският държавен глава.

Тръмп направи коментара "затишие пред буря" по време на снимка на 5 октомври, преди да вечеря с висши американски военни и техните съпруги. Вечерята последва среща, в която Тръмп и военачалниците са обсъдили Иран, Северна Корея, Афганистан и борбата срещу терористите от ДАЕШ ("Ислямска държава").

Вчера Тръмп също така характеризира като провал дипломатическата сделка със Северна Корея, сключена по времето на бившия американски президент Бил Клинтън.

"Преди... мастилото да беше изсъхнало върху договора, те вече бяха започнали отново с ракетите и с ядрените дейности, честно казано", изтъкна Тръмп.

"Не можем да допуснем това да се случи. Този проблем трябваше да бъде разрешен отдавна", настоя американският държавен глава.