Американският президент Доналд Тръмп изригна с гневна тирада срещу Хилари Клинтън и Демократическата партия, след като стана известно, че съдебното жури по руската афера е одобрило първите обвинения и предстоят арести, посочва Би Би Си.

Той за пореден път отрича руската намеса в президентските избори и се опитва да премести фокуса на вниманието върху "вината" на опонентите си.

Припомняме, в американските медии се появиха публикации, че въз основа на обвиненията, представени от спецпрокурора Робърт Мълър още днес може да бъдат извършени арести във връзка разследвания сговор между обкръжението на Тръмп и Кремъл. Засега не е известно точно какви са обвиненията и срещу кои лица ще бъдат повдигнати.

Самият Тръмп продължава да настоява, че става дума за "лов на вещици" и че има подкрепата на Републиканската партия.

"Никога не съм виждал такова единение и гняв сред републиканците заради липсата на разследване срещу Клинтън за Фалшивото досие", пише Тръмп в Twitter във връзка с публикациите, че за досието, свързващо го с Русия е платено от щаба на Клинтън.

Съветник на Тръмп търсил контакт с Асандж

Съветник на Тръмп търсил контакт с Асандж

Искали са данни срещу Хилари Клинтън

Той атакува демократите и за урановата сделка с Русия, обвинява бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, че е покровителствал Клинтън и недоволства, че "вместо с това, те се занимават с измислен "сговор", какъвто не съществува".

"НАПРАВЕТЕ НЕЩО!" - пише в заключение Тръмп.

Упреците на Тръмп срещу Коми идват на фона на обвиненията в обратната посока - че с разкритията за изтичане на мейли на Демократическата партия по време на изборната кампания е навредил на Кампанията на Хилари Клинтън.

В социалната мрежа последваха коментари, че той се опитва да отклони вниманието от разследването на руската афера, пренасочвайки недоволството от себе си кът своята опонентка в изборната битка за Белия дом.

Припомняме, през седмицата сенаторите от Републиканската партия Джеф Флейк и Боб Коркър нападнаха Тръмп, че "скандално пренебрегва" истината и не се държи благоприлично. По думите им американският лидер унижава нацията.