Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира неотдавнашното изстрелване на ракети от страна Северна Корея в интервю за "Политико".

"Те са с малък обсег и аз не го смятам за злоупотреба с доверието", отбеляза той, като добави, че по някои въпроси той може да оцени поведението на Северна Корея като злоупотреба с неговото доверие, но не и в този случай.

Сеул: Северна Корея изстреля две ракети
Обновена

Сеул: Северна Корея изстреля две ракети

КНДР е изстреляла снарядите "от Северен Пхьонан в източна посока в 16,30 часа днес"

По-рано Съвместният комитет на началник щабовете на южнокорейските въоръжени сили съобщи, че КНДР е тествала в четвъртък два реактивни снаряда, които са преодолели разстояние съответно от 420 и 270 километра. Залповете бяха произведени в източно направление от района на село Синори, което се намира на 77 км северозападно от столицата Пхенян, а снарядите прелетяха над територията на Северна Корея и паднаха в Японско море.

Държавните севернокорейски медии публикува в петък снимков материал от изпитанията. Беше отбелязано също така, че вождът на КНДР Ким Чен-ун лично е заповядал да започне учение с оръжия с голям обсег, което има за цел да да оцени способността на отбранителните части на страната за бързо реагиране.

Ракетните изпитания са рутинни и за самоотбрана, обяви КНДР

Ракетните изпитания са рутинни и за самоотбрана, обяви КНДР

КНДР отвърна на "злобни изказвания" за теста от неназовани критици