Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че ще приеме мирно предаване на властта.

Той все пак не пропусна да добави, че е готов да го направи само в случай на "честни" избори, предаде АП.

Агенцията акцентира, че това е била позицията при втория президентски дебат между Тръмп и Байдън.

Разделен екран: Тръмп и Байдън отговарят на въпроси на избиратели вместо втори дебат

Разделен екран: Тръмп и Байдън отговарят на въпроси на избиратели вместо втори дебат

Те ще се проведат в 20,00 часа местно време

"Отговорът е" да ", разкри Тръмп как ще напусне Белия дом, но обясни, че иска да се проведат честни и прозрачни избори, за да се направи това.

"Те шпионираха силно моята кампания и се опитаха да свалят надлежно избран президент", каза Тръмп, припомняйки скандала с руската намеса при избирането му преди 4 години.

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който се кандидатира срещу президента Доналд Тръмп на президентските избори през 2020 г., заяви, че няма да използва извънредни заповеди за изпълнение на политиките си, защото "не можете да използвате изпълнителни заповеди, освен ако не сте диктатор".

Тръмп предлага отлагане на дебатите със седмица

Тръмп предлага отлагане на дебатите със седмица

По-рано обяви несъгласие с виртуален дебат

Коментарите дойдоха, когато го попитаха за данъчната му политика и дали тя ще бъде приоритет. Байдън каза, че ще зависи от гласовете в Конгреса, но подчерта, че повишаването на данъците ще помогне на американската икономика да расте повече, отколкото би било при втори мандат на Тръмп.

Тръмп подписа почти 190 извънредни заповеди за четирите си години на президент, тъй като се сблъска с някои трудности в разделен Конгрес. За сравнение, президентът Барак Обама подписа 276 такивазаповеди през осемте си години в Белия дом.