Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в профила си в "Туитър", че е "много щастлив" от напредъка в преговорите със Северна Корея, докато наблюдатели и медиите подчертават липсата на конкретни резултати около месец и половина след срещата със севернокорейския вожд Ким Чен-ун в Сингапур.

"За девет месеца не е изстреляна нито една ракета от Северна Корея. Същото се отнася и за ядрените опити. Япония е щастлива, цяла Азия щастлива. Но фалшивите новини казват, без никога да са ме питали (винаги анонимни източници), че съм ядосан, защото работите не се движат достатъчно бързо. Грешно, много съм щастлив", написа Тръмп в "Туитър".

Северна Корея обвързва ядреното разоръжаване с мирен договор със САЩ

Северна Корея обвързва ядреното разоръжаване с мирен договор със САЩ

Държавното ръководство на Северна Корея очаква "дръзка стъпка" от САЩ

Тръмп изглежда препраща към статия във в. "Вашингтон пост" в неделя, в която се твърди, че американският президент е разочарован от липсата на бърз напредък, въпреки публичните му изявления, в които твърди, че преговорите са успешни.

Статията във вестника се позовава на неназовани съветници в Белия дом, служители на Държавния департамент и дипломати. Тръмп нападна остро "Вашигтон пост" в серия от публикации в "Туитър" днес, посочвайки, че изданието, което е собственост на шефа на "Амазон" Джеф Безос, е "полудяло срещу" него.