Президентът на САЩ Доналд Тръмп отрече, че планира да обяви победа в изборната нощ, но намекна за оспорване на резултата от президентските избори в съда.

"Ще отидем през нощта на - веднага след като изборите приключат - ще влезем с нашите адвокати", коментира той пред репортери, без да навлиза в подробности, съобщава "Ройтерс".

Байдън: Няма да позволя на Тръмп да открадне изборите

Байдън: Няма да позволя на Тръмп да открадне изборите

Твърди се, че президентът ще се обяви за победител, преди резултатите да са ясни

Тръмп също така за пореден път постави под съмнение забавеното преброяване на бюлетините. "Мисля, че е ужасно нещо, когато бюлетини могат да се събират след избори. Смятам, че е ужасно нещо, когато хората или щатите имат право да броят бюлетините за дълъг период от време след края на изборите, защото това може да доведе само до едно нещо", каза той и добави, че "има голяма опасност" от "измами и злоупотреби ".

Междувременно Тръмп прогнозира, че "смятам, че ще се справим дори по-добре, отколкото преди четири години" на предстоящите избори на 3 ноември.

Байдън: Тръмп няма срам

Байдън: Тръмп няма срам

Засилване на предизборната риторика

Най-новите социологически проучвания показват, че Тръмп и неговият опонент от Демократическата партия Джо Байдън са почти изравнени в няколко спорни щата.

"Може би можем да спечелим достатъчно, за да могат да го обявят във вторник вечерта", изтъкна Тръмп по време на предизборен митинг в Рим, щата Джорджия.

В предишни информации се твърди, че Тръмп планира да обяви победа в изборната нощ, ако изглежда, че той е начело, въпреки че голяма част от бюлетините ще бъдат преброени в дните след изборите.

Байдън води на Тръмп с 8 точки на национално ниво

Байдън води на Тръмп с 8 точки на национално ниво

Намалява разликата между двамата кандидата