Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви в съда в Джорджия, че е невинен по широкообхватно обвинение, според което се е опитал да отмени резултатите на изборите в страната през 2020 г., съобщава "Ройтерс".

Пледирането му означава, че той няма да се яви лично в съда на окръг Фултън в Атланта следващата седмица, за да се изправи пред обвиненията. Припомняме, че Тръмп е фаворитът за републиканската номинация за президентските избори през 2024 г.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис обвини Тръмп в 13 престъпления. Те включват рекет, оказване на натиск върху държавни служители да отменят загубата му на изборите през 2020 г., както и предполагаемо създаване на фалшив списък с избиратели, с цел да подкопае сертифицирането от Конгреса на победата на президента Джо Байдън.

Тръмп обжалва датата на процеса

Тръмп обжалва датата на процеса

Отново нападна Байдън и съдиите

Това е четвъртият път на повдигне на обвинение на Доналд Тръмп от началото на кампанията му за преизбиране на президентския пост.

"Както се вижда от подписа ми по-долу, пледирам, че НЕ СЪМ ВИНОВЕН по обвинителния акт по това дело", обяви Тръмп в съдебната документация, направена във Върховния съд на окръг Фултън в четвъртък.

Тръмп обжалва датата на процеса

Тръмп обжалва датата на процеса

Отново нападна Байдън и съдиите