Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща във вторник, че администрацията му ще възстанови пенсиите и здравното осигуряване на работниците, които са загубили работата си по време на мандата на предишното правителство, и че "никога няма да позволи на никого да обере американския работник" в бъдеще.

Тръмп отбеляза, че "е прекратил кошмара за NAFTA [Северноамериканско споразумение за свободна търговия]" и вместо това въвел USMCA [Споразумение САЩ - Мексико - Канада]. По думите му това споразумение осигурявало, наред с други неща, "десетки хиляди работни места в автомобилната индустрия", което са билиунищожени по време на мандата на бившия президент Барак Обама, бившия вицепрезидент Джо Байдън и бившия държавен секретар Хилари Клинтън .

"Джо Байдън направи корумпирана размяна за номинацията на своята партия. Той предаде контрола над партията си на пълни с ярост социалисти и леви екстремисти", каза Донал Тръмп по време на предизборния митинг в Лансинг, Мичиган. "Ако Байдън спечели, изгарящите флагове радикали по улиците ще управляват вашето правителство", заплаши президентът на САЩ.

Той обеща днес възможно най-добрия план за икономическа помощ, но след изборите на 3 ноември.

Тръмп обвини демократите, които контролират Камарата на представителите, че не преговарят добросъвестно.

Президентът републиканец, който се бори за преизбиране на 3 ноември, и демократката Пелоси се обвиняват взаимно за задънената улица около подготвяния голям пакет на стойност около 2 трилиона долара за стимулиране на американската икономика, пострадала тежко от пандемията от новия коронавирус.

В края на март демократите и републиканците в Конгреса договориха спешно гигантски план за икономическа помощ в размер на 2,2 трилиона долара, който включваше помощи за безработица от 600 долара седмично.