Американският президент Доналд Тръмп обяви, че неговият предизборен щаб "не е сторил нищо нередно", след като специалният прокурор Робърт Мюлър и ФБР повдигнаха обвинения срещу 13 руснаци за намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Мюлър също така включи три руски компании в обвинението.

Трима от руснаците също така бяха обвинени в заговор за извършването на киберизмама, а петима бяха обвинени за кражба на самоличност. Има обвинени и за банкова измама.

В публикация в "Туитър" Тръмп повтори за сетен път, че не е имало таен сговор между неговия предизборен щаб и Русия. Според него резултатите от изборите не са били повлияни от намесата на Русия, която била започнала още през 2014 г., далеч преди той да обяви, че ще се впусне в надпреварата.

САЩ удари 13 руснаци. Кремъл: Абсурдни обвинения

САЩ удари 13 руснаци. Кремъл: Абсурдни обвинения

Доналд Тръмп е бил запознат

Той обаче изглежда признава, че Русия се е опитала да повлияе на изборите. Американският президент преди многократно оспорваше оценките на американските специални служби, които предполагат точно това.

Заместник главният прокурор на САЩ Род Розенстайн подчерта, че в обвинението нямало твърдение, че който и да е американец е "известен участник в тази незаконна дейност", нито пък се твърди, че намесата е променила резултата от президентските избори.