Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново се развихри в профила си в "Туитър", като се подигра на френския си колега Еманюел Макрон, предизвикан от неволите на Макрон във връзка с насилствените протести срещу повишаването на акцизите върху горивата, съобщава "Ройтерс".

Франция отменя увеличението на данъка за горивата за шест месеца
Обновена

Франция отменя увеличението на данъка за горивата за шест месеца

"Трябва да си глух или сляп", за да не виждаш или чуваш гнева по улиците, обясни премиерът Филип

"Доволен съм, че моят приятел Еманюел Макрон и протестиращите в Париж се съгласиха със заключението, до което достигнах преди две години", написа Тръмп.

"Парижкото споразумение за климата е фатално дефектно, защото повишава цената на енергията за отговорните страни, докато реабилитира някои от най-лошите замърсители", допълни американският държавен глава, имайки предвид глобалното споразумение за борбата с климатичните промени, сключено в Париж в края на 2015 г. от практически всички страни по света.

Учениците се възползваха от „жълтите жилетки” и засилиха протестите във Франция

Учениците се възползваха от „жълтите жилетки” и засилиха протестите във Франция

Учениците постепенно започнаха да се присъединяват към протестите на "жълтите жилетки"

Вчера френският премиер Едуар Филип реши да отложи планираното увеличение на акцизите върху горивата за най-малко шест месеца в отговор на продължаващите от седмици протести, стигнали до насилие, като с това отбеляза първият голям завой на администрацията на Макрон за 18-те месеца от началото на управлението ѝ.