Президентът на САЩ Доналд Тръмп, по време на предизборен митинг в щата Флорида, нападна опонента си от Демократическата партия, бившия вицепрезидент Джо Байдън, твърдейки, че демократът щял да доведе страната до социализъм или комунизъм с неговата "радикално лява" програма, като сравни Америка при Байдън с Куба и Венецуела, съобщават американските медии.

Байдън: Няма да позволя на Тръмп да открадне изборите

Байдън: Няма да позволя на Тръмп да открадне изборите

Твърди се, че президентът ще се обяви за победител, преди резултатите да са ясни

Държавният глава на САЩ заяви, че ако Байдън влезе в Белия дом, страната щяла да навлезе в дълбока и стръмна икономическа депресия, но увери своите поддръжници, че няма нужда да се притесняват, тъй като той смята, че ще бъде преизбран през ноември.

Тръмп продължи да критикува позицията на демократа по ключови въпроси, наричайки го "най-лошият кандидат за президент в историята на политиката", като също така го обвини, че е "предал" американски работни места на Китай, докато е бил вицепрезидент при администрацията на предишния президент Барак Обама.

Тръмп се хвали: Под мое ръководство нашата икономика с растеж от 33,1%

Тръмп се хвали: Под мое ръководство нашата икономика с растеж от 33,1%

Докато чуждите държави са в свободно падане, ние създаваме най-голямата ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА в света

Междувременно Тръмп увери, че стената на границата с Мексико ще бъде завършена "много скоро" и че южната граница била "най-сигурната в историята на САЩ".

В тази връзка Тръмп твърди, че Байдън щял да увеличи броя на бежанците, идващи в САЩ от "терористични региони, със зашеметяващите 700%, включително от Сирия, Сомалия и Йемен".

Президентът настоя, че "държи радикалните ислямски терористи извън страната ни", използвайки терористичните атаки във Франция като оправдание за забраната му за пътуване, насочена към страните от Близкия изток.

Байдън: Тръмп няма срам

Байдън: Тръмп няма срам

Засилване на предизборната риторика