Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви по време на митинг в Мичиган в събота, че не се притеснява за победата си на първичните избори в щата по-късно този месец, тъй като е спечелил всички първични избори досега с голяма разлика, но предупреди, че победата над демократите през ноември е жизненоважна, за да "върнем страната си от ада". Това съобщи АП.

Тръмп заяви, че най-големият му приоритет, ако влезе отново в Белия дом, ще бъде "прекратяването на обругаването" на "ужасната" правна система, като настоя, че съдебната система трябва да бъде "справедлива и безпристрастна", което според него в момента не е така.

Бившият американски президент заклейми вчерашното решение на нюйоркския съд да го осъди да плати обезщетение в размер на 355 млн. долара по дело за бизнес измама и да му забрани да "служи като служител или директор на която и да е нюйоркска корпорация или друго юридическо лице в Ню Йорк за период от три години", като нарече делото "измама".

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Конгресът трябва да повдигне импийчмънт на настоящия президент Джо Байдън за това, че е "нападнал" политическия си опонент, като е " впрегнал" съдебната система, включително ФБР, Министерството на правосъдието и местните окръжни прокурори и генерални прокурори, срещу него.

Тръмп заяви, че според насоките прокурорите не могат да избират времето на своите разследвания и наказателни обвинения с цел да повлияят на изборите и да дадат предимство на един кандидат пред друг. "Те казват, че не могат да правят това, което правят с мен сега, защото сме в разгара на избори", настоя Тръмп.

Бившият президент на САЩ заяви, че "толкова много ме искат", защото той побеждава Байдън "толкова много", но остана уверен, че ще спечели президентските избори през ноември.

Съдът в Ню Йорк глоби Тръмп с 355 млн. долара по дело за измама

Съдът в Ню Йорк глоби Тръмп с 355 млн. долара по дело за измама

Удар по реномето на бившия президент на САЩ

Тръмп нарече наследника си Джо Байдън "идиот" за бомбардирането на хусите в Йемен, тъй като всяка хвърлена бомба струва "един милион долара", и отбеляза, че действията също така "убиват много хора".

Тръмп заяви, че неговата администрация не би искала да убива хора и отново заяви, че войните между Русия и Украйна и Израел и Хамас нямаше да започнат, ако той все още беше в Белия дом.