Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова американските депутати да приемат закон за строги проверки за закупуване на огнестрелно оръжие, съобщава "Ройтерс".

По-рано Тръмп обсъди с директора на ФБР Кристофър Рей, министърът на правосъдието Уилям Бар и членове на Конгреса на САЩ възможните начини да се предотвратят масови убийства на хора като тези, които се случиха в Ел Пасо в Тексас и Дейтън в Охайо. Нападенията причиниха смъртта на 29 души.

Тръмп обясни в Туитър, че "не можем да оставим убитите в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо, да умрат напразно. По същия начин и за толкова тежко ранените. Никога не можем да ги забравим и онези, преди тях. Републиканците и демократите трябва да се обединят и да създадат строги проверки на миналото, може би да обвържат това законодателство с отчаяно необходимата имиграционна реформа".

"Медиите носят голяма отговорност за живота и безопасността в нашата страна. Фалшивите новини допринесоха много за гнева и яростта, които се натрупваха в продължение на много години. Отразяването на новини трябва да започне да бъде справедливо, балансирано и безпристрастно, или тези ужасни проблеми само ще се влошат", добави той.

Тръмп осъди кървавите нападения

Тръмп осъди кървавите нападения

За него и в двата случая стрелбата е свързана с "психично заболяване"