Доналд Тръмп разполага с броени часове, за да плати гаранцията за покриване на съдебно решение за гражданска измама в размер на 454 милиона долара, съобщава Ройтерс. В противен случай щатът Ню Йорк може да конфискува някои от неговите имоти.

Един от емблематичните имоти, с които бившият президент на САЩ може да бъде принуден да се раздели е Тръмп Тауър.

Решението по делото беше вписано в Манхатън, където имоти на Тръмп като може да са в полезрението на главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, демократ, който заведе гражданското дело през 2022 г.

Джеймс също е уведомила окръг Уестчестър, северно от Ню Йорк, за съдебното решение, стъпка към потенциално конфискуване на активи на Тръмп там като голф игрище и имение.

Поемането на контрола върху имотите на Тръмп би поставило множество правни и логистични предизвикателства за офиса на главния прокурор. Поставянето на запор върху тях, за да се гарантира, че няма да бъдат продадени или прехвърлени, и преследването на ликвидните активи на Тръмп би бил по-лесния вариант.

Тръмп отрече да е извършил нарушение и нарече случая политически мотивиран. Доналд Тръмп е обвинен в четири отделни случая, като пледира невинен по всеки един от тях.

Тръмп може да изплати 464 милиона по делото за измама, но не иска

Тръмп може да изплати 464 милиона по делото за измама, но не иска

След като адвокатите му обявиха неговата невъзможност