Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който заболя от COVID-19, вече не представлява опасност за околните, обяви лекарят му Шон Конли, предаде Би Би Си.

Тръмп се обърна към свои привърженици от балкона на Белия дом, като заяви, че се чувства много добре и обеща ваксината срещу коронавируса скоро да бъде готова.

Лекарите н аТръмп увериха, че той вече може да участва в публични събития. До президентските избори, насрочени за 3 ноември, вероятно ще се състоят още два кръга дебати с опонента му от Демократическата партия Джо Байдън.

Обръщението от балкона на Белия дом се смята за реч на президента и може да се смята за възобновяване на предизборната кампания. Към Тръмп вече са отправяни критики, че прави политически изявления то Белия дом като част от кампанията.

Митингът на поляната пред Белия дом беше организиран от фонда Blexit, който се опитва да спечели подкрепа за Републиканската партия сред афроамериканците и испаноезичните американци.

„Божие чудо” - как противникът на абортите Тръмп беше излекуван благодарение на тях

„Божие чудо” - как противникът на абортите Тръмп беше излекуван благодарение на тях

Незнание или лицемерие?

Тръмп обеща в понеделник да участва на предизборен митинг във Флорида. Според допитванията до общественото мнение, резултатите в този ключов щат са трудно предсказуеми, а без гласовете от Флорида е изключително трудно да бъде спечелен президентски мандат.

Проучване на ABC News/Ipsos показва, че едва 35% от американските избиратели одобряват действията на Тръмп в борбата с епидемията от новия коронавирус.