Американският президент Доналд Тръмп се е дистанцирал от израелския премиер Бенямин Нетаняху, защото "не обича губещите", съобщава "Спутник" по информация на високопоставени служители от Белия дом.

Те посочват, че правителството на САЩ се чувства "огорчено" и "разочаровано" от цялостната политика на Израел и в частност от Нетаняху.

"Американците са обезсърчени и огорчени от израелската политика и от настоящата политическа криза, която попречи на Белия дом да изпълни политическата част от споразумението на века с палестинците", заявиха източниците от Белия дом по повод спорния план за мир, който Вашингтон подготвя от години.

Палестинците: Посланикът на САЩ насърчава Израел да анексира Западния бряг

Палестинците: Посланикът на САЩ насърчава Израел да анексира Западния бряг

През април премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че възнамерява да анексира изградените еврейски селища на земя,

Те посочиха, че в миналото Тръмп е признал, че се чувства "много разочарован" от Нетаняху и че е злословил по негов адрес. Президентът не обича губещите, подчертаха източниците от Белия дом.

Бившият държавен секретар Рекс Тилърсън, който беше уволнен от Тръмп, наскоро заяви, че Нетаняху неколкократно е "мамил" президента на САЩ, давайки му погрешна информация.

"Когато става въпрос за Биби (Нетаняху), винаги е добре да се подхожда със здравословен скептицизъм при разговорите с него", подчерта Тилърсън.

Мирната конференция на Доналд Тръмп ще се провали, убедени палестинците

Мирната конференция на Доналд Тръмп ще се провали, убедени палестинците

Конференцията е първата стъпка към разкриването на дългоочаквания мирен план