"Никога не е имало президент, който е бил по-строг (но справедлив) към Китай или Русия - никога, просто погледнете фактите. Фалшивите новини се опитват толкова трудно да нарисуват противоположната картина", обяснява Доналд Тръмп в Туитър.

"Генерал Антъни Тата, автор на "Тъмна зима" - Мисля, че президентът предприема точния ход в Сирия. Всички гении, които протестират срещу оттеглянето на войските от Сирия, са същите гении, които приготвиха книги за разузнаването на ДАЕШ и дадоха началото на ДАЕШ", допълва той.

"Аз съм нанесъл повече щети на ДАЕШ, отколкото всички последни президенти ... дори не са близо", обяснява Тръмп.

Джим Матис напуска Пентагона
Обновена

Джим Матис напуска Пентагона

От негово писмо до Тръмп става ясно, че причината са разногласия…

Тръмп прехвърли затварянето на правителство върху демократите, които по-рано го обвиниха, че хвърля страната в хаос.

Във връзка със стената с Мексико той обясни, че "дори президентът Роналд Рейгън се опита за 8 години да построи гранична стена или ограда и не можа да го направи. Други също са се опитали. Ние ще го направим, по един или друг начин."

Долната камара на Конгреса на САЩ одобри 5,7 млрд. долара за стена с Мексико

Долната камара на Конгреса на САЩ одобри 5,7 млрд. долара за стена с Мексико

Сега обаче Сенатът има думата по темата

Министърът на отбраната на САЩ Джим Матис подава оставка, като в писмо до Тръмп е поискал да се оттегли като шеф на Пентагона, не да бъде пенсиониран. "Тъй като сте в правото си да имате министър на отбраната, чиито възгледи са по-близки до Вашите, смятам, че е правилно да напусна поста", обяснява той.

Русия обясни, че не разбира какви ще бъдат следващите стъпки на САЩ в Сирия и че хаотичното и непредсказуемо вземане на решения създава усложнения в международните отношения.