Адвокат на американския президент Доналд Тръмп се е опитал да спре публикуването на нова разтърсваща книга, чийто автор твърди, че разполага с вътрешна информация за Белия дом при управлението на Тръмп, съобщават световните информационни агенции.

Адвокат Чарлс Хардър е настоял издателят на книгата "незабавно да спре и да се откаже от по-нататъшно публикуване и разпространение на книгата" в писмо, до което са се добрали от в. "Вашингтон поуст". Адвокатът е предупредил, че се стреми към евентуални обвинения в клевета срещу автора.

Тръмп: Стив Банън си е изгубил ума

Тръмп: Стив Банън си е изгубил ума

Заради думите на Банън, че срещата на Тръмп-младши с руснаците е предателство…

Книгата, озаглавена "Огън и ярост: Белият дом при Тръмп отвътре", е написана от журналиста Майкъл Улф и предизвика вълна от негодувание от Белия дом, след като вчера бяха публикувани откъси от нея. В част от откъсите се твърди, че Мелания Тръмп е приела много тежко победата на съпруга си в президентските избори, а бившият главен стратег на Тръмп - Стивън Банън, намира част от действията на предизборния му щаб като "предателски".

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс заяви, че книгата била "пълна с фалшиви и подвеждащи разкази от лица, които нямат никакъв достъп или влияние в Белия дом". Говорител на първата дама пък посочи, че г-жа Тръмп била "много щастлива", когато нейният съпруг е спечелил.

Адвокатите на Тръмп заплашиха Стивън Банън със съд

Адвокатите на Тръмп заплашиха Стивън Банън със съд

Ако не си затвори устата

Адвокатът на Тръмп също така изпрати предупредително (заплашително) писмо на Банън, в което се твърди, че е нарушил споразумение за конфиденциалност, правейки "опозоряващи изявления" за президента пред Улф.

Публикуването на книгата на Улф е предвидено за 9 януари.

В книгата често се цитират записани коментари на Банън, включително един, в който той нарича среща в "Тръмп тауър" между членове от предизборния му щаб - сина му Доналд Тръмп-младши, зетя му Джаред Къшнър и Пол Манафорт, и руска адвокатка, "предателска" и "непатриотична". Срещата в момента е обект на интерес както от разследващата комисия към Конгреса на САЩ, така и от специалния прокурор Робърт Мюлър, които разследват предполагаем таен сговор на хора от предизборния щаб на Тръмп с Русия.

Тръмп отговори с унищожително изявление, в което обвини Банън, че е загубил ума си.

Срещата с руснаците в „Тръмп тауър” – „предателство”, атакува Стив Банън семейство Тръмп

Срещата с руснаците в „Тръмп тауър” – „предателство”, атакува Стив Банън семейство Тръмп

Това пише британското издание "Гардиън", което се позовава на нова разтърсваща книга