Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че адвокатът му Майкъл Коен не е използвал средства на предизборната кампания, за да плати на порноактрисата Сторми Даниълс като част от договор, който по думите му е целял възпирането на порнозвездата да прави "фалшиви и изнудващи обвинения" за връзка между двамата през 2006 г.

"Пари от предизборната кампания, или от дарения за кампанията, не бяха използвани в тази сделка", написа Тръмп в една от няколкото публикации в профила си в "Туитър".

Коментарите на Тръмп са във връзка с изявленията на бившия кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, който стана част от адвокатския екип на Тръмп през миналия месец, че Тръмп е възстановил сумата от 130 хил. долара на Майкъл Коен, която е била дадена на Даниълс, за да купи нейното мълчание за нейна връзка с президента.

Тръмп заяви пред журналисти на борда на президентския самолет "Еър форс уан" през миналия месец, че не знаел за плащането или за източника на парите.

Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифърд, заведе две съдебни дела срещу Тръмп, като едното е за излизане от споразумението за неразкриване на информация, което е подписала през октомври 2016 г. в замяна на 130 хил. долара, а другото - за клевета.

Тръмп хванат натясно, адвокатът му се изпусна за порноактрисата

Тръмп хванат натясно, адвокатът му се изпусна за порноактрисата

Възстановил 130-те хиляди долара, платени ѝ от адвоката му, за да си мълчи

Запитан за днешните публикации на Тръмп в "Туитър", нейният адвокат Майкъл Авенати заяви пред MSNBC, че президентът се е открил за евентуално друго съдебно дело за клевета.