Президентът на САЩ Доналд Тръмп е възразил срещу публикуването на изявление на Белия дом, в което починалият наскоро сенатор Джон Маккейн е щял да бъде приветстван за военната си служба и да бъде наречен военен герой, съобщава в. "Вашингтон пост".

Сред онези, които са настоявали за такова изявление, са били пресаташето на Белия дом Сара Сандърс и началникът на кабинета Джон Кели.

Почина сенатор Джон Маккейн
Обновена

Почина сенатор Джон Маккейн

Истински герой и морален стожер…

Вместо това Тръмп настоял, че сам ще напише няколко думи за смъртта на Маккейн в профила си в "Туитър". Президентът е изпратил съболезнованията си на семейството на сенатора.

Подготвено официално изявление от Белия дом е било "хвърлено в кошчето", се уточнява в информацията. Вчера от Белия дом публикуваха в "Туитър" снимка на Маккейн, която включваше само датите на раждането и смъртта му.

Маккейн често беше открит и остър критик на политиката на Доналд Тръмп. Той почина на 25 август на 81 години след битка с рак на мозъка.

Тръмп не е поканен да присъства на погребението му, за разлика от бившия американски президент Барак Обама, срещу когото Маккейн се кандидатира за президент през 2008 г. Поканен е и предшественикът на Обама - Джордж У. Буш.