Предвидената за 11 ноември среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и руския държавен глава Владимир Путин може да не се състои, предадоха информационните агенции.

"Не съм сигурен дали ще имаме среща в Париж. Вероятно не." - коментира Тръмп в военноморската база "Ендрюс" преди да замине на поредна предизборна обиколка, предаде "Асошиейтед прес".
Припомняме, днес в САЩ ще се проведат междини избори за законодателните органи за страната.

Американският президент заяви, че до момента той не се е договорил с Путин за срещата.

"Не знаем дали това ще е подходящото място", добави той, като напомни, че ще посети Париж по друг повод - за 100-годишнината от края на Първата световна война.

На 11 ноември Путин и Тръмп се срещат в Париж

На 11 ноември Путин и Тръмп се срещат в Париж

Президентите на Русия и САЩ ще обсъждат ключови въпроси

По думите му, той ще се срещне с Путин на следващия форум на Г-20, който ще се състои в Буенос Айрес между 30 ноември и 1 декември.

На 23 октомври помощникът на Путин Юрий Ушаков потвърди пред агенция "Интерфакс", че по време на визитата на съветника на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън в Москва е постигната предварителна договорка за среща в Париж на 11 ноември. Той уточни, че се предвижда след тържествата във френската столица двамата президенти да проведат "нормална двустранна среща".

На 26 октомври Болтън, който вече беше пристигнал на посещение в Грузия, обяви, че Тръмп е поканил Путин да посети Вашингтон. Засега не е известно дали той е приел поканата.

Съветник на Тръмп отива в Москва, за да подготви среща с Путин

Съветник на Тръмп отива в Москва, за да подготви среща с Путин

Джон Болтън щял да ходи следващата седмица в Русия

Последната среща на Тръмп с Путин в Хелзинки се оказа "нощен кошмар" за имиджа на американския президент заради отказа му да постави въпроса за руската намеса в американските избори през 2016 г., напомня "Асошиейтед прес". Освен това в изявлението си пред медиите той влезе в съзвучие с Путин, неглижирайки собствените си спецслужби, като декларира, че руският президент е бил "абсолютно категоричен и силен в своето отричане" за намеса в изборите за Белия дом, отбелязва агенцията.