Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоява руските военни да напуснат Венецуела, дни след като руски военен контингент пристигна в Каракас, съобщава "Ройтерс".

"Русия трябва да се махне", обясни Тръмп пред репортери по време на среща със съпругата на лидера на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо.

Запитан как може да се постигнато това, Тръмп добави: "Ще видим. Всички опции са отворени."

В отговор на въпрос дали Вашингтон е предал позицията си на Москва чрез помощника на президента на САЩ за национална сигурност Джон Болтън или постоянния представител на САЩ в ООН, Тръмп добави: "Те знаят, те знаят".

Помпео смъмри Лавров за подклажданото от Русия напрежение във Венецуела

Помпео смъмри Лавров за подклажданото от Русия напрежение във Венецуела

Помпео е отправил призива по време на телефонен разговор с руския си колега Сергей Лавров

Припомняме, камарата на представителите на САЩ гласува единодушно в подкрепа на законопроект, според който американските власти ще се борят срещу влиянието на Русия във Венецуела.

Два руски самолета се приземиха в столицата Венецуела в събота с руски официален представител на отбраната и близо 100 военнослужещи

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова Русия да "прекрати неконструктивното си поведение" с подкрепата за президента на Венецуела Николас Мадуро.

По време на срещата си с бразилския президент Болсонару, Тръмп коментира, че мисли за военна интервенция във Венецуела.

Бразилските власти отхвърлиха военната намеса във Венецуела като начин за разрешаване на острата вътрешна политическа криза в страната.

Руските специалисти във Венецуела са по взаимно съгласие
Обновена

Руските специалисти във Венецуела са по взаимно съгласие

Представител на Гуайдо предупреждава за руски военни бази и бази за подводници