Удар с балистични ракети е нанесен по Киев около 5 часа тази сутрин, съобщи "Униан".

Киевската градска военна администрация отбелязва, че това е третата атака с балистични ракети по украинската столица, като между ударите има ясен интервал от 6 дни. По предварителна информация последната атака е почти идентична с предишните две.

От градската управа посочват, че за трети пореден път Русия е използвала срещу Киев севернокорейски балистични ракети от типа KN-23. "Отново силите и средствата на нашата противовъздушна отбрана не позволиха на противника да постигне целта си и да удари Киев", се казва още в съобщението. По предварителни данни балистичните ракети са били свалени при подхода към столицата.

Балистична ракета удари Одеса, ранени след руска атака и в Херсон
Обновена

Балистична ракета удари Одеса, ранени след руска атака и в Херсон

Двама мъже, 61 и 65, бяха ранени, след като експлозиви бяха пуснати от дрон

Засечени са и няколко руски дрона, приближаващи се към Киев. Всички те са унищожени далеч извън града.

По-късно, около 7:30, е била свалена друга ракета, която е преминала над няколко района на Киев. Градската управа информира, че паднали отломки са нанесли щети по 18 къщи в три земеделски селища край Киев - счупени са прозорци, повредени са фасади и покриви. Пострадали са също четири коли, огради и електропроводи. Горял е и пожар в тревна площ, който е погасен.

Няма и данни за пострадали хора.

Руски въздушни удари през нощта повредиха още една ТЕЦ в Украйна
Обновена

Руски въздушни удари през нощта повредиха още една ТЕЦ в Украйна

Руските военни са изстреляли три балистични ракети "Искандер-М" по Украйна от района на Воронеж

Ракетни удари по Киев и региона

Ракетната атака срещу Киев и област имаше станала вечерта на 5 август. На следващия ден Киевската областна военна администрация съобщи за паднали отломки в два района в региона.

През нощта на 11 август руските също бе нанесен ракетен удар срещо района на Киев. При атаката загинаха цивилни - 35-годишен мъж и 4-годишният му син. Те бяха затрупани под развалините на сграда, а телата им бяха открити при проведените издирвателни и спасителни действия. Тежко пострада и 13-годишно дете.