Израелската армия съобщи, че трима войници са били убити в битка в южната част на Газа в сряда, предава "Ройтерс".

Още трима войници са били тежко ранени при същия инцидент, казаха военните, но не предоставиха повече подробности. Израелското обществено радио Кан съобщи, че те са били наранени от взривно устройство, задействано в сграда в Рафах.

Международното безпокойство от триседмичната офанзива на Израел в Рафах се превърна във възмущение, след като атака в неделя предизвика пожар в палатков лагер в западен квартал на града, убивайки най-малко 45 души. Израел каза, че е атакувал командири на "Хамас" и не е възнамерявал да причини цивилни жертви.

Около един милион души са напуснали град Рафах в Газа през последните три седмици, съобщи във вторник Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA), цитирана от "Ройтерс".

Повече от 36 000 палестинци са били убити при израелската офанзива, съобщи здравното министерство на Газа. Израел започна своята въздушна и сухопътна война, след като екстремисти, водени от "Хамас", нападнаха южните израелски общности на 7 октомври, убивайки около 1200 души и завладявайки повече от 250 заложници, според израелските данни.

Байдън не вижда проблем с офанзивата на Израел в Рафах, военната помощ ще продължи

Байдън не вижда проблем с офанзивата на Израел в Рафах, военната помощ ще продължи

Скорошните смъртни случаи в Рафах не представляват голяма сухопътна операция там, заяви Джон Кърби