Зрителите на американската новинарска телевизия Fox News изразиха мнението, че американският президент Джо Байдън ще напусне поста по-рано заради състоянието на здравето му.

Те вярват, че изборът на Байдън за президент не е случаен и че вицепрезидентът Камала Харис скоро може да заеме неговото място.

"Всичко беше планирано предварително. Байдън винаги е бил средство за постигане на целта - троянски кон. В крайна сметка ще бъде обявено, че той повече не може да заема своя пост и че вицепрезидентът Харис ще заеме неговото място. Именно тя беше тази, която първоначално искаха да бъде на тази позиция", коментира потребителят MassiveMemberClub.

"За съжаление има вероятност Байдън да не може да ръководи страната в продължение на четири години - да се надяваме, че ще се довлече до междинните избори, за да могат републиканците да си възвърнат контрола над Сената преди да се разгърне кошмарния сценарий с Харис като президент", посочва Kingdomofidiots.

Някои коментатори стигат до заключението, че Байдън вече не играе ключова роля в политическия живот на САЩ.

"Демократите го използваха, знаейки отлично, че има сериозни здравословни проблеми. Съпругата му толкова искаше да стане първа дама, че го хвърли на амбразурата. Не очаквайте човечност към Джо от страна на демократите. Те ще го използват толкова, колкото е възможно и след това ще го захвърлят настрана", каза Jeisele.

"Кой управлява страната? Тази мисъл е ужасяваща. Знаем в какво състояние е Байдън и знаем, че не той управлява. Тогава кой? Все още няма отговор на този въпрос. Страхувам се, че когато разберем, за нас ще стане още по-страшно. Той няма да е този, за когото са гласували милиони", подчерта NCBob460.

"Почувствах се неудобно, когато видях как Джо се спъна за първи път, а след това втори и трети път. Това, което неговата партия прави с него на този етап от живота му, е почти престъпление", реагира BidenDestroysAmerica.

По-рано бившият съветник на Доналд Тръмп Стивън Милър се изказа за Байдън. Той смята поведението на настоящия глава на Белия дом за заплаха за държавната сигурност и го нарече "тъжна гледка", че Байдън "не е в състояние да издържи дори безобидно интервю без пищови (за преписване)".

Преди няколко дни американският президент, докато се качваше на самолет, се спъна три пъти. Видеото, заснето от журналисти, се разпространи в социалните мрежи. Белият дом обясни, че силен вятър е причината за инцидента, а здравето на Байдън беше определено като отлично.