Северна Корея трябва да знае, че цената на агресията е унищожение на страната. За това предупреди американският сенатор и шеф на комисията по въоръжени сили Джон Маккейн, цитиран от CNN. 

Той настоя САЩ да засилят натиска си над Пхенян и да изяснят на лидера Ким чен Ун какво ще последва след провокациите му. 

Сенаторът от Аризона настоява за стратегия за КНДР, която включва обмисляне разполагането на ядрени оръжия на Корейския полуостров. Също така трябва да се засили натискът над Китай, убеден е той. 

НАТО: "Безразсъдното поведение" на Северна Корея е глобална заплаха

НАТО: "Безразсъдното поведение" на Северна Корея е глобална заплаха

НАТО не е пряко замесена в кризата

Това заяви той в първото си телевизионно интервю, след като бе диагностициран с рак през юли. 

"Безразсъдното поведение" на Северна Корея е глобална заплаха и се изисква глобален отговор. Това заяви по-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

НАТО не е пряко замесена в кризата, която се нажежи след шестия и най-мощен ядрен тест на Северна Корея преди седмица, но многократно призовава КНДР да изостави ядрената и ракетната си програма.

Вместо изпитание на ракета Ким Чен-ун организира парти

Вместо изпитание на ракета Ким Чен-ун организира парти

Той възложи задача на учените да засилят възможностите на Северна Корея за ядрено сдържане

Запитан дали атака срещу американската територия Гуам ще задейства Член 5 от Северноатлантическия договор, който изисква всички страни членки да се защитят, Столтенберг отговори: "Няма да спекулирам дали Член 5 ще бъде приложен при такава ситуация".