Американският предприемач Илън Мъск, който е новият собственик на Twitter, предложи във вторник да се въведе такса от 8 долара на месец за синия знак, доказващ автентичността на акаунт в едноименната социална мрежа.

"Сегашната система на господари и слуги, с тези, които имат синята отметка и тези, които я нямат, e глупост. Власт на хората! Синя отметка срещу 8 долара на месец", написа Мъск в "Туитър".

Мъск разпусна съвета на директорите на Twitter

Мъск разпусна съвета на директорите на Twitter

Промени в социалната мрежа

В същото време, той подчерта, че цената трябва да бъде съобразена с покупателната способност във всяка страна.

Както обясни Мъск, такъв платен абонамент ще позволи да се публикуват по-дълги видеоклипове и аудиозаписи, да се намалите наполовина броят на рекламите в платформата и също така да даде приоритет на акаунта в резултатите от търсенето или при показване на отговори на публикации.

Според него, таксата ще "унищожи ботовете". По този начин, потвърден акаунт ще бъде блокиран, ако акаунтът участва в злонамерена дейност, свързана със спам или измама.

Освен това Мъск каза, че акаунтите на публични личности допълнително ще използват специални маркировки, подобни на тези, които вече са в акаунтите на политиците.

Мъск финализира сделката с "Туитър"

Мъск финализира сделката с "Туитър"

Старото ръководство е уволнено

В понеделник интернет порталът The Verge, позовавайки се на източници, съобщи, че Twitter ще увеличи таксата за собствениците на проверени страници в едноименната социална мрежа от $4,99 на $19,99 на месец.

Припомняме, че по-рано Мъск разпусна съвета на директорите след придобиването на Twitter. По този начин той засилва контрола си върху компанията.

Това съобщи Би Би Си. Британската медия публикува данни от документите на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ.

Милиардерът стана едноличен ръководител на социалната мрежа на 27 октомври.

"Сред деветимата уволнени директори са бившият председател Брет Тейлър и бившият главен изпълнителен директор Параг Агравал", пишат журналистите.

Според Би Би Си Мъск и екипът му планират да направят сериозни съкращения в Twitter, които могат да засегнат всеки четвърти служител.

Мъск обеща да играе по правилата на ЕС за Twitter

Милиардерът е уверил за това еврокомисаря Тиери Бретон