Илън Мъск е уверил Европейската комисия, че Twitter ще спазва строгите европейски правила за контрол на незаконното онлайн съдържание, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на източници от Европейския съюз.

Миналата седмица социалната мрежа стана собственост на милиардера и той пое управлението ѝ. Мъск е заявил пред еврокомисаря Тиери Бретон, отговарящ за вътрешния пазар, че възнамерява да се съобрази със законодателството за цифровите услуги на ЕС, което налага солидни глоби на компаниите, които не контролират незаконното съдържание.

Самоопределящият се абсолютист по отношение на свободата на словото се е съгласил да проведе среща с Бретон през следващите седмици, информират анонимни представители от ЕС.

Миналата седмица Бретон подчерта, че Twitter трябва да изпълнява законодателството на Съюза. В Европа птицата ще лети според нашите правила, написа той в социалната мрежа.

Това лятото ЕС прие строги правила за овладяване на технологичните гиганти, което ще изисква онлайн платформите да предприемат повече мерки, за да следят за незаконно съдържание.

Еврокомисар към Мъск: "Туитър" ще играе по правилата ни

Еврокомисар към Мъск: "Туитър" ще играе по правилата ни

Тиери Бретон се надява "Туитър" да не допуска реч на омразата

Компаниите ще бъдат изправени пред глоби до 6% от годишния си оборот при нарушения на Закона за цифровите услуги.

Уверенията на Мъск, изглежда, предполагат прагматично отношение от главния изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Tesla Inc, който преди това изрази желанието си Twitter да има по-малко ограничения върху съдържанието.

Досега Мъск е разкривал малко подробности за това как ще управлява компанията след придобиването ѝ за 44 милиарда долара.

Той заяви, че планира да съкрати работните места, оставяйки 7500-те служители на Twitter да се тревожат за бъдещето си. Той също уточни, че не е купил Twitter, за да направи повече пари, а "за да се опита да помогне на човечеството, което обича".

Тръмп приветства промените в "Туитър", но засега няма да се връща

Тръмп приветства промените в "Туитър", но засега няма да се връща

Мъск обяви, че ще върне акаунта му