Авиокомпанията "Туркменистан" редактира изявлението за прехвърлянето на полети от Москва. Споменаването на "въздушната обстановка" изчезна от текста, предава Медиазона, цитирана от руската служба на Би Би Си.

Авиокомпанията стана първият превозвач, който спря полетите до Москва след втората атака с дрон срещу бизнес комплекса Москва Сити за седмица. След двата инцидента московските власти бяха принудени да затворят за кратко летище Внуково.

В прессъобщението за полетите до Казан вместо до руската столица липсваше обяснение на причините за подобно решение, обърна внимание Медиазона.

В изявление, направено преди ден, беше казано, че полетите са спрени "поради въздушната обстановка в московската въздушна зона, както и въз основа на оценка на риска, за да се гарантира безопасността на полетите".

Сега в прессъобщението се казва само, че "всички полети на Туркменистан Еърлайнс, изпълняващи полети в посока Ашхабад-Москва-Ашхабад, ще бъдат спрени и ще се изпълняват по маршрута Ашхабад-Казан-Ашхабад."

Дронове пак стигнаха до небето на Москва

Дронове пак стигнаха до небето на Москва

Единият дрон се е ударил в "Москва сити"