Командването на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) потвърди, че е намерен източник на топлина; предполага се, че това може да са останките на хеликоптера, превозващ иранския президент Ибрахим Раиси, съобщи иранската телевизия Press TV в социалните мрежи.

"Командирът на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция потвърди, че е намерен източник на топлина, вероятно става дума за останки от хеликоптер, превозващ иранския президент", се казва в съобщението.

Отбелязва се, че спасителните екипи, участващи в операцията по издирване, са се насочили към района.

Анадолската агенция съобщи, че топлинният източник, който може да е останките на хеликоптера на Раиси, е бил засечен от турския дрон "Акинчи" рано сутринта в понеделник.

По-рано беше съобщено, че хеликоптерът, превозващ иранския президент Ибрахим Раиси, е извършил твърдо кацане в планински район в гъста мъгла в северозападен Иран, близо до границата с Азербайджан.

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Информацията не се съобщава, тъй като може да доведе до хаос в страната

В хеликоптера с иранския президент са били министърът на външните работи Хосейн Амир Абдоллахиан, губернаторът на провинция Източен Азербайджан Малек Рахмати и аятолах Мохамед Али ал-Хашем.