При руски въздушни удари случайно са убити трима турски войници. Руските самолети са ранили и 11 други по време на операция срещу "Ислямска държава" в Северна Сирия тази сутрин. Това съобщава турската армия, цитирана от "Ройтерс".

В съобщението се допълва, че руският президент Владимир Путин е звъннал на турския си колега Реджеп Ердоган и е изразил съжаление и съболезнования за инцидента. Двете страни извършват разследване.

Междувременно, от Кремъл съобщиха, че Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган са се съгласили в телефонен разговор да засилят военното координация срещу "Ислямска държава" в Сирия. 

От Кремъл не дават повече подробности, но информират, че Путин е изказал съболезнованията си на Ердоган за смъртта на няколко турски войници близо до контролирания от "Ислямска държава" град ал-Баб в Северна Сирия.

Подкрепяните от Турция бойци на сирийската опозиция в четвъртък подновиха голяма офанзива вътре в града, ден след пробив през укрепления на "Ислямска държава" в нейната оставаща крепост в провинция Алепо.

От Кремъл информираха още, че Путин и Ердоган също са се съгласили активно да напреднат в мирните преговори за Сирия в Астана и Женева. Те са обсъдили и подготовката за срещата на двете страни в Русия през март.