Кюрдските сили в Североизточна Сирия отрекоха твърденията на турското военно министерство, че турските сили са завзели пограничния град Рас ал Айн, първият в продължаващата от четири дни офанзива на Турция, съобщават световните осведомителни агенции.

"Рас ал Айн все още се съпротивлява и сблъсъците продължават", заяви представител на Сирийските демократични сили, които са кюрдско-арабска коалиция, водещ елемент в която са кюрдите.

Турските сили засилват бомбардировките в Сирия

Турските сили засилват бомбардировките в Сирия

По фронтовите линии около Сирия Рас ал Айн са се надигнали гъсти димове

Кореспондент на "Франс прес" в района уточни, че турски войници и техните съюзници от Свободната сирийска армия са навлезли в града, но все още не са го превзели.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, чието седалище е във Великобритания, също съобщи, че градът, който е една от основните цели на турската офанзива, все още не е превзет.

Американски военни попаднаха под турски обстрел в Сирия

Американски военни попаднаха под турски обстрел в Сирия

Огънят е бил насочен срещу кюрдите…

Високопоставен турски служител в силите за сигурност обяви по-рано днес, че подкрепяните от Турция бунтовници от Сирийската свободна армия са поели контрола над центъра на Рас ал Айн в Североизточна Сирия, след като офанзивата на Турция срещу кюрдската милиция в региона навлезе в четвъртия си ден.

"Националната армия (на сирийските бунтовници) пое контрола над центъра на града тази сутрин. Извършват се инспекции в жилищни райони", отбеляза турският представител.

Ердоган: Операцията в Сирия ще продължи

Ердоган: Операцията в Сирия ще продължи

Той отрече операцията да е насочена срещу кюрдите…