Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че различията във връзка със Сирия не трябва да засягат отношенията на Турция с Русия или да нарушават договора им за придобиването на руски противовъздушни системи С-400, съобщават руските медии.

"Не можем да променим позициите, основани на принципи, които поддържаме, или политиката ни във връзка с отделни разногласия с една или друга държава. Не трябва да допускаме проблемите в Сирия да подкопаят нашето сътрудничество и отношения", подчерта турският първи дипломат, след като се срещна с руския си колега Сергей Лавров в кулоарите на Мюнхенската конференция за сигурност.

Ердоган не е готов "на този етап" за конфликт с Русия и ще се обади на Путин

Ердоган не е готов "на този етап" за конфликт с Русия и ще се обади на Путин

А и имат много сериозни стратегически инициативи, като АЕЦ, "Турски поток" и С-400

По-рано турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че към момента неговата страна няма нужда да влиза в конфликт с Русия.

"На този етап няма нужда да влизаме в конфликт или сериозно противоречие с Русия. Имаме много сериозни стратегически инициативи (проекти) с Русия", подчерта Ердоган.

Ердоган посочи два примера за такива "стратегически инициативи": изграждането на първата АЕЦ "Акую" в Турция и изпълнението на проекта "Турски поток". 

Кремъл отговори на атаките на Ердоган

Кремъл отговори на атаките на Ердоган

Прессекретарят разказа, че в момента терористични групировки провеждат агресивни действия срещу сирийските сили и руските военни