Турското военно министерство обяви, че силите на страната са нанесли удари по 115 сирийски правителствени цели, унищожавайки 101 от тях, съобщават турските медии.

"Според предварителни данни 115 цели на сирийската армия са били обстреляни, като 101 от тях са били ударени, включително три танка са унищожени и един хеликоптер е свален. Операцията продължава", се уточнява в изявление на министерството на отбраната на югоизточната ни съседка.

Турция готова с план Б и В срещу терористите в Идлиб

Турция готова с план Б и В срещу терористите в Идлиб

Анкара ще направи "каквото е необходимо", категоричен военният министър

От военното ведомство на Турция допълниха, че ще отвърнат срещу всякакво нападение срещу силите им, които имат наблюдателни пунктове в Северна Сирия.

Това става часове след като турското военно министерство излезе с изявление, в което се посочваше, че сирийските правителствени сили са атакували един от техните военни постове в северозападната провинция Идлиб, убивайки петима войници и ранявайки още петима.

Турция готова да отвърне на всяка атака срещу позициите й в Сирия

Турция готова да отвърне на всяка атака срещу позициите й в Сирия

"По най-силния възможен начин", заканват се от силовото министерство

Преди седмица осем турски войници бяха убити, след като сирийски правителствени сили обстреляха наблюдателен пункт в Идлиб.

След обстрела турските сили извършиха ответно нападение, убивайки, според турския президент Реджеп Тайип Ердоган, 76 сирийски военнослужещи.

Дни след инцидента медиите съобщиха, че Турция струпва сили в региона, след като конвой от 150 камиона, превозващи турски специални части, военна техника и боеприпаси, е бил видян на турско-сирийската граница във вилаета Хатай.

Турция изпраща спецчасти към  наблюдателни пунктове в Идлиб

Турция изпраща спецчасти към наблюдателни пунктове в Идлиб

150 камиона с военна техника и боеприпаси