Израелската армия съобщи в събота, че войниците са прибрали тялото на заложника Рон Бенджамин от разкъсваната от войната ивица Газа, след като той е бил "убит" по време на нападението на Хамас на 7 октомври.

Военният говорител контраадмирал Даниел Хагари заяви, че тялото на Бенджамин е било извадено при същата операция, при която войниците са извадили останките на трима други заложници, за което беше съобщено в петък.

Бенджамин е бил "убит по време на клането на кръстовището Мефалсим на 7 октомври, а тялото му е било отвлечено в Газа от бойци на Хамас", се казва в отделно изявление на военните.

"Тялото му беше спасено заедно с телата на Ицхак Гелерентер, Шани Лук и Амит Бускила ... въз основа на точни разузнавателни данни, получени по време на разпитите на терористите, които бяха задържани в ивицата Газа".

В петък военните съобщиха, че войниците са намерили телата на Лук, Бускила и Гелерентер в Газа, след като те са били взети за заложници по време на нападението срещу музикалния фестивал "Нова".

Хиляди млади хора се бяха събрали на 6 и 7 октомври, за да танцуват на електронна музика на събитието, проведено близо до кибуца Реим, близо до границата с Газа.

Бойци на Хамас преминаха от Газа и убиха повече от 360 души на фестивала, съобщиха израелски официални лица.

Западните страни без САЩ призовават Израел да спазва международното право в Газа

Западните страни без САЩ призовават Израел да спазва международното право в Газа

Всички страни от Г-7, с изключение на САЩ, се обявиха против офанзивата на Израел в Рафах

Жертвите на фестивала в Нова са близо една трета от над 1170 души, убити при нападението на 7 октомври, повечето от които цивилни, според преброяване на АФП, основано на израелски данни.

От 252 души, взети за заложници в онзи ден, 124 все още се държат в ивицата Газа, като според армията 37 от тях са мъртви.

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

От Централното командване на САЩ уточниха, че американски войски не са слизали на брега в Газа.

Според данни, предоставени от здравното министерство на управляваната от Хамас територия, при ответната офанзива на Израел срещу Хамас в Газа са загинали най-малко 35 386 души, предимно цивилни.