Въоръжените сили на Русия са "освободили" село Крахмланое в Харковска област. За напредъка на руската армия в купянско направление и взимането под контрол на селото, съобщава Министерство на отбраната на Русия тази сутрин.

В сутрешната сводка на руската армия за фронтовата линия се изреждат успехи по всички направления, но взимането на контрол над село Крахмалное се извежда като основно.

В сводката на украинския генерален щаб се говори за отблъснати 21 вражески атаки в купянското направление - край Синковка, Петропавловка и Стелмахивка (Луганска област). Населеното място Крахмалное, превзето както твърдят руските военни, което се намира край магистралния път, свръзващ Северодонцек и Купянск, не се споменава. Според информацията на украинските военни фронтовата линия минава все още далеч от Стелмахивка.

Това е второто населено място, за чието "освобождаване" съобщава руската армия тази седмица. На 18 януари военните оповестиха, че под техен контрол вече е село Веселое в ДНР.

Дрон достигна руски терминал за втечнен газ във Финския залив

Дрон достигна руски терминал за втечнен газ във Финския залив

Пристанището Уст-Луга е в Ленинградска област

Тази сутрин Русия съобщава и за удар на украинскта армия по пазар в Донецк, район Текстилщик. При удара са загинали поне 13 души, а още 10 са били ранени. Информацията е на ръководителя на сепаратистите в ДНР Денис Пушилин, който по-късно руският кмет на окупирания град Алексей Кулемзин увеличи броя на загиналите на 18 души.

Впоследствие броят на жертвите нарасна на 25 души, а на ранените - на 20.

Пушилин и Кулемзин обвиняват за удара украинските военни.

Украинските медии обаче публикуват информация и то позовавайки се на украинския блогър и журналист Денис Казанский, че на пазара са се намирали много руски военни, вероятно руска част. Той твърди и че руските военни са започнали за използват цивилни и жилищни части за прикритие и водят бой от там.

Войната в Украйна може да се води още до 5 години

Войната в Украйна може да се води още до 5 години

Противоречиви прогнози за войната