Британски младши министър подаде оставка от правителството на министър-председателя Тереза Мей, изтъквайки, че иска да бъде свободен да "говори за това по какъв начин Брекзит се реализира в момента".

"Основната причина да взема това решение сега е процесът по Брекзит и желанието на правителството да ограничи ролята на парламента в приноса за крайния резултат в гласуването, което се провежда днес", изтъкна правосъдният министър Филип Лий.

Лондон: Няма да има Армагедон след Брекзит

Лондон: Няма да има Армагедон след Брекзит

Британски представители прогнозират недостиг на лекарства, гориво и храна

"Ако, в бъдеще, гледам децата си в очите и честно казвам, че съм дал всичко от себе си за тях, не мога с чисто сърце да подкрепя по какъв начин нашата страна излиза от ЕС", коментира той.

Тереза Мей се помоли късно снощи на Лий и останалите 315 консервативни депутати в 650-местната долна камара на британския парламент на фона на страховете, че подкрепящите оставането в ЕС могат да се противопоставят на нейното правителство в решителни гласувания по нейния законопроект за излизане от ЕС днес и утре.

Брекзит вече струва на британските домакинства "много пари"

Брекзит вече струва на британските домакинства "много пари"

Британските домакинства са "назад" с 900 паунда средно

Сара Уоластън, един от 12-те консерватори, които помогнаха да бъде победено правителството на малцинството на Мей заради по-ранно изменение на законопроекта, заяви вчера, че може да се разбунтува отново за промените, за да засили "смисленото гласуване" на парламента по окончателното споразумение за Брекзит.

Мей каза, че депутатите са длъжни "да осъществят Брекзит".

Спорният законопроект, който асимилира законодателството на ЕС в английското право, се връща в долната камара на британския парламент по-късно днес, след като горната камара прие 15 изменения.

Сорос: Започва кампания за втори референдум за Брекзит

Сорос: Започва кампания за втори референдум за Брекзит

Твърди се, че Сорос е дарил около 500 000 британски лири