Израелските сили съобщиха в неделя, че са ударили "терористична клетка", която се е опитала да "изстреля противотанкови ракети от Ливан към израелска територия в района на Авивим". По-рано през деня от армията съобщиха, че са ударили райони в Ливан, от които са били извършени "няколко изстрелвания" към района на Хар Дов, уточни АП.

Междувременно Временните сили на ООН в Ливан (UNIFIL) разкриха, че два минохвъргачни снаряда са ударили базата им близо до село Хула в събота вечер местно време и са довели до "леки наранявания" на един миротворец, който сега е в стабилно състояние. UNIFIL отбеляза, че също вчера снаряд е ударил щаба им в Накура.

"UNIFIL изразява сериозна загриженост относно тези две атаки срещу нашите войски, които неуморно работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да възстановят стабилността в Южен Ливан и да деескалират тази опасна ситуация.

Ние силно призоваваме всички страни, участващи в конфликта, незабавно да прекратят огъня. Атакуване на мироопазващите сили на ООН е престъпление, нарушение на международното право и трябва да бъде осъдено.

Израел нанася удари по цели на "Хизбула" в Ливан

Израел нанася удари по цели на "Хизбула" в Ливан

Размяна на ракетни удари от двете страни на границата

Започнаха разследвания и на двата инцидента", подчерта UNIFIL.