Дрон на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) e атакувал частна жилищна сграда в село Борисовка, руската Белгородска област, като покривът на къщата се е запалил.

Това съобщава ТАСС, като цитира областния управител Вячеслав Гладков.

"Безпилотен самолет на Въоръжените сили на Украйна атакува частна къща в село Борисовка, Борисовска област, в резултат на изпускане на взривно устройство се запали покривът на къщата", се казва в съобщението.

Губернаторът отбеляза също, че жителите самостоятелно са започнали да гасят огъня. По-късно на мястото пристигнали екипи на Спешна помощ, който бързо потушил огъня.

Украинските удари разрушили повече от 30 хиляди жилища в Белгородска област

Украинските удари разрушили повече от 30 хиляди жилища в Белгородска област

Това съобщи Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков

През светлата част на денонощието администрацията ще извърши оглед на пострадалото имущество.

Повече от 30 хиляди жилищни имота в Белгородска област са били унищожени в резултат на удари на украинските въоръжени сили, съобщи в края на юли Гладков. 

Гладков съобщи за мащаба на разрухата в региона, причинен от украинските въздушни атаки, които започнаха след нахлуването на руските войски в Украйна през февруари 2022 г. и се засилиха от края на миналата година.

"736 къщи и апартаменти бяха възстановени за една седмица, а общо от февруари 2022 г. повече от 30 хиляди къщи и апартаменти са били унищожени в Белгородска област, като повече от 24 хиляди са възстановени към днешна дата", пише Гладков на страницата си в социалната мрежа VKontakte.

Загинал и ранен при съботен обстрел в Белгородска област

Загинал и ранен при съботен обстрел в Белгородска област

Поредна украинска атака

Граничните територии на Белгородска област са обект на редовни обстрели от украинска страна от началото на войната в Украйна, има загинали и ранени цивилни, а в 15 погранични населени места е въведено извънредно положение.