Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщава, че през нощта срещу 2 април руските войски са атакували Украйна с десет безпилотни самолета тип "Шахед" и девет от тях са били свалени, информира Би Би Си.

В доклада на Генералния щаб не се дават други подробности за ношната атака.

През нощта украинските военновъздушни сили (ВВС) съобщиха за заплаха от удари с дронове в Днипро, Кривой Рог, Запорожие, Кировоградска област и Павлоград.

Украински медии съобщиха, че в град Днипро са чути експлозии.

Губернаторът на Кировоградска област Андрий Райкович каза, че в резултат на удар на руски дрон през нощта е повреден енергиен обект в региона.

По думите му няма данни за пострадали.

Междувременно губернаторът на Днепропетровска област Андрей Лисак заяви, че девет руски дрона са били свалени над територията на този регион и няма пострадали.

Заради падащи отломки в Дниппро са възникнали два пожара, които бързо са били потушени, съобщава Лисак. Пострадали са двуетажна сграда и противопожарна служба.

Освен това в резултат на вечерното нападение в Кривой Рог са счупени прозорци на три девететажни сгради, повредени са автомобил и далекопровод за високо напрежение, добави губернаторът. При удара е пострадала жена, която ще бъде лекувана у дома.

Украинските военновъздушни сили също пишат в своя канал в "Телеграм", че руските военни са изстреляли самолетна управляема ракета Х-59 от окупираната територия на Запорожка област. Съдейки по съобщението, тя не е било възможно да бъде свалена.

Русия атакува с дронове, ракети и бомби по цялата линия на фронта

Русия атакува с дронове, ракети и бомби по цялата линия на фронта

Все още няма данни за последствията от тях